radnim danima i subotom
od 9:00 do 17:00

Kako cuvati gume: Kompletan vodič

Gume su jedan od najvažnijih delova automobila, i od njihovog stanja zavisi vaša bezbednost na putu. Međutim, mnogi vozači ne obraćaju dovoljno pažnje na gume, i ne brinu se o njima kako treba. To može da dovede do ozbiljnih problema, kao što su pucanje gume, loša upravljivost vozila i povećan rizik od nesreće.

Zamislite da ste na autoputu, u velikom saobraćaju, i da iznenada puče guma na vašem automobilu. Šta ćete raditi? Da li ste sigurni da ćete moći da se bezbedno smestite na ivicu puta i da zamenite gumu? A šta ako je noć, i ako je vreme loše?

Kako pravilno cuvati gume, kako bi vam dugo trajale i kako biste mogli bezbedno da se krećete cestama?

U ovom vodiču ćete naučiti kako da pravilno cuvate gume, kako bi vam dugo trajale i kako biste mogli bezbedno da se krećete cestama.

Kako pravilno cuvati gume?

  • Skladištite gume na suvom i hladnom mestu. Izbegavajte da skladištite gume na direktnoj sunčevini, u vlažnim prostorijama ili na mestima gde su izložene ekstremnim temperaturama.
  • Očistite gume pre skladištenja. Uklonite sve prljavštinu i kamenčiće sa guma. To možete uraditi sapunicom i vodom, ili posebnim sredstvom za čišćenje guma.
  • Doduvajte gume pre skladištenja. Pritisak u gumama treba da bude malo veći od normalnog, oko 3 bara. To ćete sprečiti da se gume deformišu tokom skladištenja.
  • Postavite gume na odgovarajući način. Postavite ih vodoravno, jednu na drugu.

Kako čuvati gume tokom leta?

  • Proveravajte pritisak u gumama redovno. Pritisak u gumama treba da bude malo veći tokom leta, oko 0,2 bara od normalnog. To će sprečiti da se gume prekomerno troše.
  • Izbegavajte agresivnu vožnju i naglo kočenje. Agresivna vožnja i naglo kočenje mogu da oštete gume i skrate im životni vek.
  • Parkirajte u hladu. Ako je moguće, parkirajte automobil u hladu tokom leta. To će sprečiti da se gume prekomerno deformišu od sunca.

Kako cuvati gume tokom zime?

  • Proveravajte pritisak u gumama redovno. Pritisak u gumama treba da bude malo nižji tokom zime, oko 0,2 bara od normalnog. To će olakšati vožnju na snegu i ledu.
  • Parkirajte u garaži ili na drugom zaštićenom mestu. Ako je moguće, parkirajte automobil u garaži ili na drugom zaštićenom mestu tokom zime. To će sprečiti da se gume prekomerno ohlade i da se deformišu.

Hotel guma – bezbrižno skladištenje vaših guma

Ako nemate dovoljno prostora da skladištite gume kod kuće, ili ako niste sigurni da li imate odgovarajuće uslove za čuvanje, hotel guma je idealno rešenje za vas. Naši stručnjaci će vaše gume skladištiti zaštićene od sunca, vlage i ekstremnih temperatura.

Kontaktirajte nas danas i zakažite termin za skladištenje vaših guma u hotelu guma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *